سه قانون قدرتمند در طراحی داخلی که میتواند خانهی شما را دگرگون کند
خواه اخیراً پا به دنیای طراحی داخلی گذاشته باشید یا خواه مدت زمانی طولانی با این حوزه در ارتباط بوده باشید، چیزی هست که همگی با آن موافقیم: گاهی خوب است به اصول اولیه بازگردیم. بر همین اساس امروز سه قانون طراحی داخلی را به شما معرفی میکنیم که طرز نگاه شما را نسبت به فضاهای داخلی منزلتان به کل دگرگون میکند.
پیش از اینکه بپرسید: «نمیتوان از این قوانین پیروی نکرد؟»، تا پایان این مقاله صبر کنید. این قوانین به دلایلی استانداردهای طلایی به شمار میروند. آن را بی کم و کاست مطالعه کنید و قسمتهایی از آن را بِلااستفاده ندانید. اطمینان داریم اگر برای خواندن این مقاله وقت بگذارید، به سادگی خواهید دید قادر است چه تفاوت محسوسی ایجاد کند.
قانون سه سوم ( ۳/۳) عمودی
قانون سه سوم عمودی به عنوان جدیدترین روش در طراحی داخلی، مرهون زحمات مارک مک کالی است: طراحی که این ایده را در کتاب خود با عنوان «رنگ درمانی در خانه: راهحلهایی کاربردی برای افزودن رنگ به زندگیتان» عنوان کرد. این قاعده مانند بسیاری دیگر از گرایشات روز، بر میل روزافزون ما به الهام گرفتن از مناظر طبیعی در زیباییشناسی فضاهای داخلی استوار است.

از نظر او، یک طراحی داخلی هوشمندانه تا حد بسیاری از همان سبک پیروی میکند، با تیرهترین طیفها در پایین، طیفی متوسط در میانه، و روشنترین رنگها در بالا. این راهکار میتواند در برداشتن نخستین گام برای انتخاب پالت رنگی منزلتان به کار آید. قانون سه سوم، هم برای پالتهای چند رنگ و هم برای پالتهایی با طیفهای تکرنگ مناسب است.
بیشتر بخوانید:
۳۵ ساختمان نوآور که ساخت و ساز را تغییر داد!- بخش دوم
قانون ۶۰-۳۰-۱۰
زمان تصمیمگیری برای انتخاب هر رنگ، میبایست تشخیص دهید قرار است چه نقشی در طراحی داخلی شما ایفا کند. اینجاست که قانون ۶۰-۳۰-۱۰ به کار میآید. با این قانون، به راحتی میتوانید رنگ غالب، رنگ ثانویه و رنگ تأکیدی را انتخاب نمایید.
بر اساس این قانون، رنگ غالب شما باید ۶۰ درصد فضای اتاق را بپوشاند. از آنجا که این رنگ بزرگترین نقش را در طراحی شما ایفا میکند، شاید بخواهید خنثیترین رنگ از میان رنگهای دلخواه خود را به آن اختصاص دهید. بهتر است رنگ غالب را برای عناصری مانند دیوارها و کف انتخاب کنید.
سپس رنگ ثانویه که معمولاً در مبلمان و سایر اثاثیه به کار میرود، میتواند کمی چشمگیرتر باشد. در نهایت رنگ تاکیدی شما جسورترین انتخاب شماست و می تواند در تزئینات و اکسسوریها به کار رود.

عکس بالا را به عنوان یک مثال در نظر بگیرید. از آنجا که رنگ سفید بیشتر اتاق را پوشانده است، پس بدیهی است که رنگ غالب به شمار میرود. در ادامه، زرد خردلی در صندلیها و کوسنها دیده میشود که انتخابی پرقدرت برای رنگ ثانویه است. دیوار سمت راست نیز با آن آبی تأکیدی، مسلماً بیش از همه به چشم میآید.
قانون سه تاییها
پس از آن که رنگها را به خوبی مدیریت کردید، وقت رسیدگی به تزئینات است. پیش از این در مورد اهمیت آراستن هدفمند سطوح و دسته بندی عناصر تأکیدی صحبت کردهایم، اما اگر یک چیز مانده باشد که در این مورد بدانید، این است: هر جا شک داشتید از قانون سه تاییها استفاده کنید.
دستهبندی با تعدادِ فرد، جذابیت بصری بیشتری نسبت به دسته بندی با تعداد زوج ایجاد میکند. به ویژه، به نظر می رسد عدد سه دستهبندی مناسبتری نسبت به یک، پنج یا حتی هفت به دست میدهد، چرا که یکی به نظر زیادی ساده میآید و پنج تا شاید بیش از حد شلوغ به نظر برسد.
وقتی اشیاء را برای جای دادن در گروهی انتخاب میکنید، باید مطمئن شوید علیرغم اینکه چیزهای مشترکی برای همنشینی با یکدیگر دارند به اندازهی کافی متفاوت باشند تا جذابیت بصری ایجاد کنند. تصویر فوق را برای نمونه در نظر بگیرید. علیرغم اینکه اکسسوریها شکلهای متفاوتی دارند، در طیفِ رنگ متحداند.
دورههای مرتبط:
همایش رایگان دوره معماری داخلی
گاه زمانی که نمیدانید طراحی داخلی را از کدام نقطه آغاز کنید، بازگشت به اصول بنیادین میتواند نجاتتان دهد. بر این اساس، سه قانون طراحی داخلی در اینجا ذکر شد که میتواند برای ایجاد تعادل در هر دیزاینی به کار رود.
شاید دلتان بخواهد فارغ از اینکه کدام فضای خانه مدّ نظر شماست یا سلیقهی شخصی شما چیست، این قوانین را امتحان کنید. بازگشت به اصول اولیه هیچ وقت به ضررتان تمام نخواهد شد.
منبع مقاله:
freshome
ترجمه:
موسسه معنا
با دوستانتان به اشتراک بگذارید: