چگونه طراح داخلی حرفهای شوید (قسمت اول)
رویای شما طراح داخلی شدن است اما نمیدانید چگونه پا به این عرصه بگذارید؟ ما به همین دلیل اینجاییم! ابتدا توصیههایی مفید از سه طراح داخلی حرفهای برایتان آوردهایم:
سام هود، مدیر طراحی خلاق و سرپرست خرید کمپانی آمارا
سام: مهمترین بخش یک طراح داخلی بودن این است که بتوانید خود را به جای کارفرما بگذارید تا نیازها و خواستههای او را عمیقاً احساس کنید. ما به دنبال راهی هستیم که به خوبی و بیش از هر راه دیگری، به شیوهای خلاقانه و هوشمندانه، پاسخگوی نیازها و اولویتهای سبک زندگی کارفرما باشد و نیز ملاحظات نفسگیر تجاری را نیز در نظر بگیرد.
دنیل هوپوود، مدیر سابق کمپانی BIID و داور رقابتهای «چالش بزرگ طراحی داخلی» شبکه بیبی سی
دنیل: ارائه مختصر و مفید همواره چشمگیر است و اشاره به محتوایی خوب دارد. کلام را به حداقل برسانید، دلسوزانه همه چیز را به تصویر بکشید و روند طراحی را که شامل مجموعهای از ترسیمات اولیه باشد، به نمایش بگذارید. وانمود کنید تکنولوژی وجود ندارد و دلایلی منطقی برای تصمیمات و انتخابهای خود بیاورید. اگر از طراحان دیگری الهام گرفتهاید، این را اعلام کنید و بگویید چرا، اما کپی نکنید. به هیچ قیمت از طرحهای آماده استفاده نکنید و به جای آن از روح و ذهن خود برای طراحی کمک بگیرید.
رِیچل وینهام، طراح داخلی در کمپانی ریچل وینهام اینتریورز
ریچل: من به عنوان یک طراح داخلی، بر خلق فضاهایی منحصر به فرد و سفارشی، با جزئیاتی بینظیر و در عین حال کاربردی متمرکز میشوم. طراحیای که ظرافت و پیچیدگی را به نمایش میگذارد-هر قدر هم که مقیاس آن کوچک و مختصر باشد- هیچگاه به خطا نمیرود. بودجه یک طراحی چه زیاد باشد و چه کم، من معتقدم این جزئیاتِ کوچک و فکرشده طراحی هستند که آن را تعریف میکنند.

در ادامه، طراح داخلی شدن را مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد و با چند طراح داخلی برتر درباره مسیرِ این حرفه مصاحبه خواهیم کرد. مقاله را تا انتها بخوانید تا هر آنچه برای ورود به حرفه طراحی داخلی لازم است، بدانید.
بیشتر بخوانید:
برندینگ برای طراحان داخلی
بهطور خلاصه، حتی ممکن است پرداخت هزینههای کالج در زمان رکود برای خانوادهها دشوار باشد، زیرا درآمد و هزینههای خانگی در زمان رکود اقتصادی، یا راکد است و یا سیر نزولی دارد. با این شرایط باز هم خانوادهها هزینههای کالج را پرداخت میکنند. دراین حالت، تحصیلات تکمیلی تبدیل به یک صنعت ضد چرخهای میشود.
۱- یک طراح داخلی چه میکند؟
یک روز معمول در زندگی یک طراح داخلی بسیار سریع و پرمشغله است. فضای زیبایی که یک طراح داخلی برای مشتریانش خلق میکند نتیجه ماهها برنامهریزی، تفکر خلاق و کار مدام است. موارد زیر بعضی از مسئولیتهای اصلیِ یک طراح داخلی – از قهوهای که با کارفرما میخورد تا یافتنِ تجهیزات و وسایل لازم- هستند:
- یافتن کارفرماها و پروژههای جدید
- فراهم کردن خلاصه پروژهها، اسکچهای اولیه و نکات مهم در رابطه با مختصات پروژه
- تهیه جدول زمانی پروژه
- ارزیابی و اولویتبندی خواستههای کارفرما در طول پروژه
- جستو جو و تهیه اثاثیه، لوازم و تجهیزات
- بازدید منظم از سایت پروژه و شرکت در جلسات با کارفرما
البته این فهرست گویای همه چیز نیست. یک طراح داخلی باید در واکنش به مشکلات بسیاری که سرتاسر پروژه ظاهر میشوند، منعطف و بسیار سریع باشد. یک طراح داخلی چه قابلیتهای دیگری باید داشته باشد؟ پنج ویژگی شخصیتی زیر از نظر چندین متخصصِ این حرفه مهمتر از همه دانسته شدهاند:
- خلاقیت
- مهارتهای سازماندهی
- روابط عمومی عالی
- توجه به جزئیات
- بینش اقتصادی
همه متخصصینی که با آنها مصاحبه کردهایم، بر «خلاقیت» به عنوان ابزاری مهم برای یک طراح داخلی تأکید کردهاند. همانطور که میتوان حدس زد، داشتن مهارتهای سازماندهی و اجتماعی نیز مهم است. یک طراح داخلی باید چشمی بسیار تیزبین به جزئیات داشته باشد، و تمام این قابلیتها باید با بینشی فوقالعاده از وضعیت اقتصادی جاری هدایت شوند.
۲- یک طراح داخلی چه مهارتهایی نیاز دارد؟
راههای بسیاری هستند که یک فرد علاقمند به طراحی داخلی میتواند از طریق آنها پا به این عرصه بگذارد. به عنوان یک قانون کلی میتوان گفت، طراحان داخلی قابلیتهایی نیز دارند که نشانگرِ سطح بالایی از توانایی طراحی و استعداد هنری باشند. رایجترین راهها برای دستیابی به این مهارتها عبارتند از:
تحصیلات عالیه_ دورههای متعددی در زمینه تحصیلات عالیه برای دانشجویان این رشته وجود دارند. برخی دوره تماموقت سه الی چهار ساله برای اخذ درجه کارشناسی در رشته طراحی داخلی یا سایر رشتههای طراحی مرتبط را میگذارنند. برخی دیگر ترجیح میدهند دورههای مقدماتی یک ساله را بگذرانند، که این دورهها پیش از ورود به هر دوره آموزشی دیگری، مجموعهای از اطلاعات پایه و مهم به دانشجویان ارائه میدهند.
گواهینامه طراحی داخلی_ این دورهها کوتاه و متمرکزاند و مدت زمان آنها یک سال است. مدرسه طراحی کِی-اِل-سی دورههای تمام وقت و پاره وقت برای دیپلم طراحی داخلی ارائه میدهد، که به عنوان یکی از قابل توجهترین مدارس طراحی دنیا شناخته میشود.
دورههای تخصصی کوتاه_ پورتفولیوی خود را پُر بار کنید و تا آنجا که میتوانید فهرست بلندبالایی از دورههای کوتاهمدت و ورکشاپهای تخصصی در آن ذکر کنید. این دورهها برای پیشرفت مهارتهایی از جمله اجرا، مذاکره و فنبیان بسیار مناسباند. دانشگاه شهید بهشتی نیز دوره عالی طراحی داخلی را با فرصتهایی خوب و آموزشی باکیفیت ارائه میدهد.
پالی ویلیامز که در موسسه منتورینگِ کمبِریارد، مشاور متخصصین طراحی داخلی برای پیشرفت در این حرفه است، میگوید: «توصیه ما همیشه همان است. زمان بگذارید و یک برنامه عملیاتی برای این حرفه بنویسید. با این کار است که میفهمید میخواهید چه نوع طراحی باشید و چطور میتوانید اهدافتان را روشن کنید.» او میگوید: «صرف زمان کافی پیش از ورود به این حرفه، و تشخیص اینکه میخواهید چه نوع طراحی داخلیای باشید» میتواند یکی از موثرترین گامها در این مسیر باشد.
۳- چه درآمدی میتوان از این حرفه انتظار داشت؟
دستمزد یک طراح داخلی به شدت بستگی به میزان تجربه او دارد. افراد تازهکار با حداقل دستمزد این حرفه را آغاز میکنند، در حالیکه سرپرستان طراحی درآمد بسیار بیشتری دارند. طراحان فریلَنس نیز نرخ ساعتیِ مخصوص به خود را دارند.
- طراح ارشد: بیش از ۴۰۰ ملیون تومان در سال
- طراح مجرب: ۴۰ الی ۲۴۰ ملیون تومان در سال
- طراح تازهکار: ۲۵ الی ۳۵ ملیون تومان در سال
دورههای مرتبط:
همایش رایگان دوره معماری داخلی
۴- چگونه میتوانم در حرفه خود به عنوان یک طراح داخلی پیشرفت کنم؟
وقتی به عنوان یک طراح داخلی جا افتاده و کاربلد شدید، حالا چطور می توانید به مدارج عالیتری صعود کنید؟ بهتر است به عضویت یک انجمن حرفهای درآیید، با دیگر افراد حرفهای در این زمینه ارتباط بگیرید، و باز هم در دورههای آموزشی تخصصی شرکت کنید.
همواره بیاموزید_ طراحی داخلی رشتهای مدام در حال توسعه است و بسیار حیاتی است که طراحان به روز بمانند. حضور در کنفرانسها، شرکت در کلاسها و ساخت شبکهای از روابط با دیگر افراد حرفهای در این زمینه، راههای بسیار خوبی برای آگاهی از آخرین پیشرفتهای این حرفه است.
منبع مقاله:
amara
ترجمه:
موسسه معنا
با دوستانتان به اشتراک بگذارید: