۱۰ ترفند برتر یک طراح در نورپردازی داخلی
این موارد را به هنگام انتخاب مکان، سبک و عملکرد نورپردازی خانه خود در نظر بگیرید
شاید در طراحی این جمله، کلیشهای باشد، اما باید گفت “نورپردازی خوب حقیقتاً همه چیز است.” نورپردازی بر حس و حال یک فضا تأثیر میگذارد و اگر آن را درست به کار ببرید، نمای کلیِ فضای داخلی شما بهتر خواهد شد. در ادامه ۱۰ نکته و ملاحظاتی برای ایجاد خانه ای با نورپردازی خوب میخوانید.
۱- به ارتفاع سقف توجه کنید.
دانستن ارتفاع سقف به هنگام انتخاب چراغهای آویزی و لوسترها مهم است. طول کابل یا آویز برخی چراغ ها قابل تنظیم اند و بعضی دیگر نه. حواستان باشد با چراغهایی که آویز خیلی کوتاه یا خیلی بلند دارند به دردسر نیفتید. با یک حساب سرانگشتی میتوان گفت، کف چراغ باید حدوداً ۱۲ الی ۲۰ اینچ(۳۰-۵۰ سانتیمتر) پایینتر از یک سقف استاندارد ۸ فوتی (۲٫۵ متر) بایستد. به ازای هر فوت بیش تر، ۳ اینچ اضافه کنید.
۲- نورپردازی میزها
وقتی چراغی را بالای یک میز یا یک کانتر غذاخوری در آشپرخانه می آویزید، فاصلهای که پیشنهاد میشود، ۲۸ تا ۳۴ اینچ(۷۰-۸۵ سانتیمتر) از زیر چراغ تا سطح روی میز است. با این حال، اندازه چراغ نیز در تعیین این فاصله موثر است. در کل، اگر چراغ کوچکتر باشد، میتواند پایینتر بیاید و اگر بزرگتر باشد، میتواند بالاتر رود.
بیشتر بخوانید:
چگونه از نورپردازی به عنوان یک عنصر طراحی داخلی استفاده کنیم
۳- هنگام برنامهریزی تمام جوانب را در نظر بگیرید
تنظیمات نورپردازی را در فاز طراحی اولیه ساخت یا نوسازی در نظر بگیرید. برای مثال، اگر میخواهید به جای یک یا دو چراغ، سه چراغ آویزی روی میز ناهارخوری خود قرار دهید، قبل از شروع ساخت باید به این مسئله توجه داشته باشید.
۴- از تکنیک آویزان کردن سیمها استفاده کنید
اگر میخواهید چراغ ِآویزی جدیدی اضافه کنید اما نمیخواهید متحمّل هزینه یا دردسرهای تغییر تنظیمات برق خانه شوید، تکنیک آویزان کردن سیمها میتواند راه حلی شیک باشد. همانطور که در تصویر این آشپزخانه دیده میشود سیم ها را به راحتی از روی یک نوار یا قلاب، رد و آویزان کنید. یا حتی میتوانید برای ایجاد یک حال و هوای صنعتی، سیمها را مماس با سقف نگه دارید.
۵- نورها را به سمت بالا بچرخانید
نورپردازی را به چراغهای پایینتاب محدود نکنید. بسته به موقعیت قرارگیری چراغها، برای ایجاد حال و هوایی دلپذیرتر و مقابله با نورهای پایینتاب مستقیم (که میتوانند سایههای تیز و نامطلوب ایجاد کنند) دیوارکوبها یا نورهایی بالاتاب در نظر بگیرید.

۶- به نوع لامپ و تابش آن توجه کنید
بهتر است تمام توجهتان معطوف به چراغ نباشد- نوع لامپ هم به همان اندازه مهم است-. هالوژن، لامپهای فلورسنت فشرده و لامپهای LED در طیفی از رنگهای گرم یا سرد موجوداند. نوع لامپ و تابش آن، درست مثل انتخاب رنگ دیوارها، یک تصمیمگیری شخصی است (و بستگی به سلیقه شخصی شما دارد).
شاید اگر دیوارهایتان رنگی سرد دارند، بخواهید آنها را با یک لامپ آفتابی، گرم کنید. یا برعکس، شاید مایل باشید با چراغی سردتر (و طیف نورهای مهتابی) فضای تیرهتری را روشن کنید.
۷-پلهها را روشن کنید.
نورپردازی پیشانیِ پلهها مفید است، زیرا ممکن است عبور از پلهها -به خصوص در شب- خطرناک باشد. پلهها اغلب در باکس پله محصور شدهاند، بنابراین یا آنها را از دو طرف نورپردازی کنید، یا چراغها را در همان پیشانی پله به عنوان یک المان طراحی قرار دهید.
۸- نورپردازی پاخور کابینتها
فکر نکنید که نورپردازی پاخور کابینتها کاری اضافه یا صرفاً تزئینی است. نورپردازیِ نواری در قسمت پاخور کابینتهای زمینی، یک راه عالی برای ایجاد نور شبانه است که ظاهری بسیار زیبا ایجاد میکند.

۹- از به کار بردن رنگها خجالت نکشید
قرار دادن چراغی با رنگی تند و شاد در اتاقی که بالعکس، ساده (و بی رنگ) است، می تواند شادی و جذابیتی به فضا اضافه کند. سایههای رنگی، به ویژه هنگامی که چراغ روشن است، میتوانند شگفت انگیز باشند.
دورههای مرتبط:
همایش رایگان دوره معماری داخلی
۱۰- به جنبه دکوراتیو چراغها هم توجه کنید
استفاده از چراغها به عنوان عناصر تزئینی کمک میکند تا حال و هوای خاصی را در یک فضا ایجاد کنید. اگر در حال حاضر نور عمومی فضا تأمین شده است، استفاده از چراغهای دکوراتیو دیواری به جای تزئینات دیواری دیگر، می تواند راه حلی دکوراتیو برای تأمین نور محیطی باشد.
منبع مقاله:
سایت Houzz
ترجمه:
موسسه معنا
با دوستانتان به اشتراک بگذارید: