سازمانها امروزه با چالشهایی در زمینه انتخاب برای سطوح رهبری مواجه هستند. دادههای بسیاری وجود دارد که نشان میدهند استخدام سطح رهبری در یک سازمان، بسیار اهمیت دارد چرا که این افراد، فرهنگ سازمان را مدیریت میکنند و تصمیمات استراتژیک میگیرند که میتواند باعث رشد یا شکست سازمان شود. بارها اتفاق افتاده است که فرد دارای تحصیلات، هوش و تجربه مناسب، برای رهبری یک سازمان انتخاب شده اما عملکرد این فرد در این جایگاه بسیار پایینتر از حد انتظار بوده است.
چه چیزی باعث میشود فردی که دارای دانش، هوش و تجربه لازم برای رهبری سازمان است در عرصه عمل با شکست مواجه شود اما فرد دیگری بتواند عملکردی درخشان داشته باشد؟ اگر برای انتخاب مدیر یک بخش سازمان نتوان به ویژگیهایی از قبیل آنچه ذکر شد تکیه کرد، چطور میتوان برای رهبری سازمان فرد مناسب را از بین گزینههای موجود شناسایی کرد؟
پاسخ این سوالات در مفهومی به نام شایستگی نهفته است. شایستگیهای رهبری، مهارتها و رفتارهایی هستند که به عملکرد برتر کمک میکنند. با استفاده از رویکرد شایستگیمحور میتوان گزینههای مناسب را برای رهبری سازمان شناسایی و از میان آنها بهترین گزینه را انتخاب کرد. سازمانها با این رویکرد میتوانند نسل بعدی رهبران خود را شناسایی کرده و رهبران امروزی خود را توسعه دهند.
اما، شایستگیهای مورد نیاز برای انتخاب یک فرد به عنوان رهبر سازمان چیست؟
چطور میتوان این شایستگیها را شناسایی کرد؟
چه روشهای علمی برای سنجش این شایستگیها وجود دارد؟
چطور میتوان این شایستگیها را در رهبران کنونی سازمان سنجید و ارتقا داد؟
رهبران موفق از چه روشهایی برای ارتقای شایستگی و توسعه توانمندیهای خود استفاده میکنند؟
و…
در همایش ملی شناسایی و پرورش مدیران آینده که تنها همایش ملی کشور با موضوع تخصصی شناسایی و پرورش مدیران است تلاش کردهایم بهمنظور:
بالا بردن سطح دانش مدیران و آشنایی آنها با روشهای ارزیابی و توسعه مدیران
کمک به واحدهای منابع انسانی سازمانها در ایجاد فرآیندی علمی و نظاممند برای انتخاب مدیران شایسته در سازمان
تعامل و به اشتراکگذاری تجربیات مدیران و متخصصان حوزه منابع انسانی
ارتقای مهارتهای ارزیابان کانونهای ارزیابی
به کمک برجستهترین اساتید و متخصصان کشور در این حوزه، به ارائه پاسخی مناسب برای سوالات مطرح شده بپردازیم.